Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

01.05.2024 20:48 | Tisková zpráva

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčního plánu České republiky Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026. Cílem vyhlášených veřejných konzultací je shromáždění návrhů na závazky, které by mohly v následujících dvou letech přispět k otevřenějšímu vládnutí v České republice.

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Záměrem veřejných konzultací je prostřednictvím spolupráce a dialogu s občany, neziskovými organizacemi, akademickou sférou, profesními komorami a dalšími profesionály ve svých oborech shromáždit návrhy na přijetí takových závazků, které principy otevřeného vládnutí naplňují.

Otevřené vládnutí je založeno na hodnotách transparentnosti, odpovědnosti za své jednání a zapojování veřejnosti do procesů rozhodování a nastavování politiky a v neposlední řadě i poskytování smysluplné zpětné vazby. Posláním mezinárodní iniciativy Partnerství pro otevřené vládnutí je pak ve svých členských státech otevřené vládnutí podporovat.

Návrhy na závazky můžete zaslat písemně, ideálně e-mailem ale i poštou, nejpozději do 28. května 2024. Návrhy můžete přijít prezentovat i osobně na veřejný workshop, který se uskuteční dne 14. května 2024. Předchozí registrace na workshop je nutná.

Více informací o způsobu zaslání návrhu závazků a požadavcích na ně, o možnosti přihlášení na veřejný workshop a o zapojení České republiky do Partnerství pro otevřené vládnutí najdete v podkladovém materiálu (ZDE).

Pro návrhy závazků můžete přímo využít návodnou šablonu karty závazku (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

22:04 Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

Praktické ukázky využití v podnicích, konzultační zónu a workshopy, na kterých si zástupci firem vyz…